potica

Potica – le kdo je ne pozna smile emoticon

In smo se odločili, da vam pokažemo, da se da tudi tako tradicionalno jed preobleči v fit oblekco z bolj premišljenim izborom živil.

Potrebujemo:

  • 60 dag ajdove moke
  • bio pekovski kvas (1 vrečka)
  • 2 dl kokosovega mleka
  • 10 dag sladkorja kokosovih cvetov
  • 10 dag kakavovega masla
  • 4 rumenjaki
  • 50 dag mletih orehov
  • 4 beljaki (sneg)
  • 10 dag sladkorja kokosovih cvetov
  • velika pest goji jagod namočenih v rumu (malce pa lahko grešimo)

Priprava:

Moko poparimo z vrelo vodo, da dobimo gosto zmes. Vmešamo kvas. Damo na stran. V kozici segrejemo kokosovo mleko, sladkor, maslo in rumenjake. Ko dobimo homogeno zmes, jo previdno in počasi vmešamo v ajdovo osnovo. Pokrijemo in damo na toplo za 40 minut, da testo vzhaja. Medtem si pripravimo nadev. Zmešamo orehe, sladkor in dodamo sneg iz beljakov. Na koncu vmešamo goji jagode z rumom vred. Testo previdno razvaljamo na manj kot cm debeline. Bogato obložimo z nadevom in zvijemo kot običajno potico. Postavimo v pečico ogreto na 160 stopinj celzija za približno 40 minut. Vmes preverite večkrat. Narežemo šele, ko se ohladi! Mi se nismo mogli zadržati, zato se ni lepo rezala, ampak lomila. Okus pa v vsakem primeru božanski.

Pa slasten tek!