Zdrava in lepa zunanjost se začne od znotraj. Če smo zdravi in se v svojem telesu odlično počutimo, lažje premagujemo vsakodnevne napore in stresne situacije, hkrati pa sijemo navzven.
Se zavedamo, da smo ustvarjalci lastne vitalnosti in gospodarji svojega telesa? Naše vsakodnevne odločitve o prehrani, gibanju in nujnem počitku so bistvene za vitalnejši jutri. Če živimo v sozvočju s skrbno izbrano in premišljeno izbrano hrano ter se gibamo, smo lahko super fit v vseh življenjskih obdobjih. Lahko pa se počutimo kot zvrhana kanta za smeti – kadar posegamo po hranilno osiromašeni hrani, ki je bogata z ojačevalci okusov, s pospeševalci apetita, z raznovrstnimi konzervansi, aditivi ipd.

Vendar vsi enostavno ne moremo pobegniti neusmiljenemu kolesju, ki ga narekuje tempo sodobnega življenja. Vsakomur kdaj zmanjka časa za pripravo zdravih polnovredenih obrokov. Super pomoč so superživila.

Superživila so naravna živila z zelo visoko hranilno gostoto. Njihova hranilna gostota presega večino drugih živil na naših krožnikih. Superživila lahko obogatijo naš jedilnik in poskrbijo za višjo kakovost ter hranilnost. Ne vsebujejo kemičnih primesi, barvil in stabilizatorjev. Vsebujejo veliko mineralov, vitaminov, esencialnih maščobnih kislin, aminokislin in antioksidantov. Izboljšuje delovanje imunskega sistema, pripomorejo k čiščenju in alkaliziranju telesa. Visoka vsebnost antioksidantov ščiti pred različnimi obolenji in stresom ter omogoča hitrejše okrevanje po bolezenskih stanjih … Superživila lahko uporabimo celo v kozmetične namene.

Ne gre zanemariti dejstva, da imamo veliko superživil tudi na domačem vrtu, pa se tega še zavedamo ne. Zelje, borovnice, ohrovt, gozdne jagode … Če kombiniramo superživila s skrbno in premišljeno izbranimi živili, lahko dosežemo izvrstno počutje.

Zadovoljstvo v lastnem telesu in z lastnim telesom dviguje samozavest in samospoštovanje – sijemo zdravo zadovoljstvo. Naj se širita super zdravje in pozitivna energija!