»Mati vseh semen in hrana bogov«

Izjemne lastnosti obeh super živil sedaj združene v hitro pripravljenem napitku. Lucuma v prahu pa super mešanici doda še izjemen okus, ki bo razvajal vaše brbončice.

 

spletna_stran_77

 

ZANIMIVOST

Kvinoja na prvi pogled spominja na proseno kašo in spada med starodavna žita. Kvinojo so poznali se z njo prehranjevali že stari Inki pred 3.000 do 4.000 leti. Zaradi velike hranilne vrednosti so jo častili in imenovali “mati vseh semen”.

Kvinoja je odličen vir beljakovin in vsebuje vse nujno potrebne aminokisline za izgradnjo mišic tako kot meso, jajca ali mlečni izdelki, zato je idealno nadomestilo za meso in mlečne izdelke, če jih ne uživate. Vsebuje kar dvakrat več beljakovin od običajnih žit in še merico zdravih maščob za po­vrh. Slovi tudi po visoki vsebnosti mineralov, železa, magnezija in fosforja. Ne vsebuje glutena, zato jo lahko uživajo tudi osebe s celiakijo ter je lahko prebavljiva. Super novica za vse, ki se borite z odvečnimi kilogrami, vsebuje občutno manj ogljikovih hidratov kot druge vrste žit.

 

ZANIMIVOST

Kakav si je med Azteki in Maji prislužil ime »hrana bogov«, kakavovec pa je bil zanje sveto drevo. Iz kakava so izdelovali zelo zdravilno in blagodejno pijačo, ki naj bi bila celo vir modrosti.

Presni kakav v prahu Purasana pridobivajo iz semen vrste Theobroma cacao, majhne zimzelene sorte drevesa, ki raste v tropskih klimatskih območjih. Kakav velja za dragoceno rastlino, saj predstavlja bogat vir vitaminov (E, B2, B8), mineralov (kalij, železo, magnezij, kalcij, natrij) in aminokislin, predvsem triptofanom in anandamidom, ki pomagata sproščati hormon sreče serotonin, ki vzbuja občutke ugodja in sreče ter endorfine, ki blažijo bolečine.

 

Magnezij in železo prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, cink pa varuje celice pred oksidativnim stresom in prispeva k ohranjanju zdravih las, nohtov in kože.

Kakav je tudi bogat z antioksidanti, saj jih vsebuje več kot zeleni in črni čaj, borovnice, gozdni sadeži, česen in rdeče vino. Antioksidanti v našem telesu zasedajo zelo pomembno mesto, saj nas varujejo pred prezgodnjim staranjem, boleznimi srca in ožilja ter rakom.

UPORABA

je čisto enostavna in hitra: zmešajte eno žlico Super instant mešanice kvinoje in kakava Purasana z vašim najljubšim mlekom, sokom ali vodo.

__________________________

Sedaj boste samo z enim napitkom razvajali svoje telo in vnesli številna pomembna hranila, hkrati pa se sladkali brez slabe vesti. 

Kaj je lahko še boljše?

ncE7K7nLi

IMG_8787_cde