pasica_mailing_3

Za nami so meseci enolične zimske prehrane in pomanjkanje gibanja. Zdaj je pravi čas, da organizem očistite strupov in nesnage, ki so se nabrali v telesu, prebudite energijske potenciale telesa in pridobite lepo poletno postavo.

Strupe najdemo vsepovsod okrog nas: nekatere vdihavamo, druge v telo sprejemamo skozi kožo in prav tako jih zaužijemo tudi s hrano. Tudi med običajnimi presnovnimi procesi nastajajo v našem telesu strupi, zato ni čudno, da vsake toliko potrebujemo razstrupljanje.

S spomladanskim čiščenjem telesa boste telo prebudili, pospešili metabolizem ter pridobili več energije in izboljšali svoje počutje!

NASVET:

Razstrupljanja ne smete jemati kot načina hujšanja, saj sta konstantno prenajedanje in razstrupljanje ogromen šok za telo. Pri čiščenju telesa naj ne gre toliko za post ter odrekanje vsakršni hrani, ampak za premik k zdravemu in lahkemu prehranjevanju. Dovolj bo že, če v svoj dnevni ritem vnesete malo zdrave spremembe in pri tem nikar ne pretiravajte!

KORISTI razstrupljanja:

 • telo se očisti škodljivih učinkov toksinov, ki se nabirajo v telesu.
 • okrepi se imunski sistem,
 • zmanjša se proces prebavljanja v želodcu in hkrati podaljša proces vsrkavanja koristnih hranil v telo,
 • zagotovijo se hranila, ki pomagajo jetrom pri razstrupljevanju,
 • ustvarijo se optimalni pogoji za obnovo črevesja,
 • izgubljajo se odvečni kilogrami

 

 


10nasvetov

10 nasvetov »čiščenja« toksinov iz telesa

 1. Telo najprej pripravite na proces razstrupljanja:
 • omejite ali opustite uživanje mesa in mlečnih izdelkov, predelane in pripravljene hrane ter hrane iz bele moke in belega sladkorja, transmaščobe,
 • izogibajte se obdelani hrani, ki vsebuje aditive, arome in konzervanse,
 • opustite kajenje in pitje alkoholnih pijač, kave in energijskih napitkov ali se vsemu naštetemu vsaj malo izogibajte, saj škodujejo prebavnemu sistemu in vas delajo odvisne.
 1. Uživajte predvsem surovo ali na pari pripravljeno zelenjavo in sadje: uživajte hrano bogato z vitamini in minerali (zelenjava, sadje, oreščki, semena, stročnice). Za čiščenje organizma potrebujete zdravo prehrano, ki naj bo obogatena z vlakninami. Sadje in zelenjava naj bosta čim bolj sezonska.
 2. Ne pozabite na kakovostne in prave maščobe, ker so pomemben vir energije, ščitijo naše notranje organe, nas grejejo. Maščobe naše telo potrebuje za proizvodnjo hormonov ter za obnovo membran in tvorjenje novih celic. Kakovostne maščobe najdete v tuni, sardinah, lososu, avokadu, oreščkih, semenih ter kakovostnih in hladno stiskanih oljih.
 3. Bodite telesno aktivni! Vsak dan si privoščite vsaj pol ure gibanja, med katerim se boste dobro prepotili in tako iz telesa izločili strupe. Med razstrupljanjem je zelo priporočljiv obisk savne, občasno si privoščite limfno drenažo, ki pospeši proces izločanja strupov iz telesa.
 1. Pijte veliko VODE: negazirana in nesladkana voda v zadostnih količinah pomaga iz telesa odstraniti toksine, pospeši metabolizem, dvigne energijo, poskrbi za lepšo kožo in da občutek sitosti.
  Namig: zjutraj si v toplo vodo iztisnite sok limone. Že sam vitamin C pomaga pri razstrupljanju, topla voda pa naj bi pospešila sproščanje toksinov iz vaše kože. Če želite, v vodo dodajte tudi kurkumo in kajenski poper.
 1. Sproščajte se in spočijte um ter meditirajte vsaj 5 minut dnevno.
 1. Pocrkljajte svoje telo in ga skrbno skrtačite. Uporabite nežno naravno ščetinasto krtačo, ki ne bo pregroba. Tako boste odstranili odmrle in suhe delce kože, zmanjšali celulit, pospešili prebavo in pretok krvi po ožilju. Začnite pri nogah in z nežnimi gibi krožite navzgor po telesu.
 1. Očistite jezik in ustno votlino: na jeziku se nabirajo plasti nesnage, zato ga vsako jutro in vsak večer očistite. Jezik lahko očistite s posebnim strgalom ali pa kar čajno žličko. Za še bolj učinkovito preprečevanje zaužitja toksinov pa priporočamo žvrkljanje kakovostnega hladno stiskanega olja.
 1. Uživajte dodatke k prehrani, saj s tem povečate razpoložljivost hranil npr. B-kompleks, magnezij, antioksidanti. Prav tako je dobro uživati vitamin E in snovi, ki pomagajo celicam izboljšati delovanje. Vitamin E je močan antioksidant, ki nevtralizira proste radikale in ščiti membrane celic pred poškodbami, ki jih ti povzročajo. Podobno delovanje ima tudi cinarin, ki je ekstrakt artičoke. Koristna so tudi kvalitetna prehranska dopolnila za detoksikacijo telesa, npr. acai jagode, vlaknine, alge (spirulina, klorela)

Če odstranimo strupe in zagotovimo telesu kar potrebuje, se vzpostavi ravnovesje v delovanju in negativni simptomi izginejo. Očiščevalni program telesu izboljša sposobnost obnavljanja in pravilno delovanje vseh organov.


 

Ne spreglejte naše posebne AKCIJE: 1+1 GRATIS:

1+1gratis_kapsule_objavasplet

Purasana kapsule PEGASTI BADELJ in ARTIČOKA!

Akcija traja do 30. 4. 2016 oz. do razprodaje zalog.

PEGASTI BADELJ in ARTIČOKA ODLIČNA izbira za čiščenje organizma, razstrupljanje in pomoč pri prebavi!