slika_2

Biskvit:
5 jajc
250 g mletih oreščkov (orehov, mandljev …) IMG_6250
100 g kokosovega sladkorja Purasana
1 dcl kokosovega olja Purasana
1 dcl mleka
2 žlici kakava Purasana
žlička sode bikarbone
žlička vanilije

Krema:
1 mascarpone sir
3-4 žlice kisle smetane
2-3 žlice medu (sladila po želji)
150-200 g suhih češenj Purasana

Priprava:

Loči rumenjake in beljake. Beljake s ščepcem soli stepi v sneg. Rumenjake in sladkor penasto mešaj tako dolgo, da masa naraste. Nato dodaj kokosovo olje, mleko in ostale suhe sestavine (mlete oreščke, sodo bikarbono, kakav in vanilijo). Polovico beljakov primešaj k masi z mešalnikom na najnižji hitrosti, preostalo polovico beljakov primešaj ročno. Maso vlij v pekač obložen s peki papirjem. Z mešalnikom zmešaj mascarpone sir, kislo smetano in izbrano sladilo. Na koncu ročno primešaj suhe češnje Purasana. Kremo nato nadevaj po biskvitu, tako, da dobiš željen vzorec. Pecivo postavi v predgreto pečico na 190 stopinj. Z zobotrebcem poskusi, če je biskvit pečen.

Dober tek!


Omamno dober grižljaj vsak dan v letu!

 

slika_3