Je mešanica vražjega kremplja in njivske preslice. Njuna naloga je, da vzdržujeta sklepe, mišice in tetive voljne. Brestovolistni oslad skrbi za njihovo prožnost.

Vražji krempelj pomaga pri zmanjševanju vnetij in bolečin, dviguje odpornost. Uporabljamo ga lahko tudi pri razstrupljanju telesa. Najbolj uporaben del rastline je korenina z gomoljastimi poganjki, iz katerih pridobivajo ekstrakt za lajšanje tegob. Učinkovit je tudi pri zdravljenju artritisa, pri obolenjih ledvic, mehurja in žolča, pri zbijanju povišane telesne temperature. Tudi težave s presnovo lahko odpravimo z njegovo uporabo.

Preslica vsebuje ogromno silicija, ki pomlajuje tkiva, kožo in zdravilno vpliva na mehur in ledvice. Vsebuje precejšnjo količino mineralnih snovi, kot so silicijev dioksid in vodotopni silikat, aluminijeve in kalijeve soli ter flavonoide in saponine. Pitje poparka iz preslice naj bi spodbujalo izločanje seča in ugodno vplivalo na sečne poti pri blagih vnetjih. 

Brestovolistni oslad oz čaj iz njegovih cvetov pospešuje izločanje urina, pomaga pa tudi pri čiščenju krvi. Odlično se obnese tudi kot protirevmatično sredstvo pri bolečinah v mišicah in sklepih. Uporablja se pri gripi, znižanju telesne temperature, uničuje mikrobe, blaži bolečine, zavira vnetja, spodbuja potenje, izloča strupene snovi iz telesa, blaži glavobol in težave z želodcem in črevesjem. Pomaga pri zastajanju vode, pri ledvičnih težavah, ledvičnih kolikah, sečnih kamnih, gripoznih in vročinskih obolenjih. Ker spodbuja potenje, pospešuje celo izločanje vode pri debelosti in celulitu.