Mešanica rastlin za spanje je sestavljena iz kalifornijskega zlatega maka in navadnega hmelja. Njuna naloga je, da podpirata mentalno zdravje in sprostitev in imata pozitiven učinek na spanec. Pripomoreta k dobremu nočnemu počitku.

Kalifornijski zlati mak je poznan predvsem kot pomirjevalo. Pomaga pri živčnih motnjah in motnjah spanca. Gre za enoletnico, ki je odporna na vročino in sušo. Doma je v zahodnem delu ZDA, podvrsta mexicana pa se je razširila proti jugu v puščavo Sonora. Uporabo pa odsvetujemo nosečim in doječim materam.

Navadni hmelj je beseda, ob kateri veliko ljudi pomisli na pivo. Vendar hmelj ni samo to. Gre namreč za zelišče z zdravilnimi učinkovinami. Hmelj pomirjevalno vpliva na živčevje, krepi želodec, pomaga pri telesnem in živčnem nemiru in nervozi. Pozitivno vpliva tudi na depresivna stanja. Hmelj pomaga tudi pri srčnih težavah, saj uredi pospešen srčni utrip. Vrača in omogoča normalen spanec, vpliva tudi na izločanje seča in odvajanje nakopičene vode v telesu.  Prav tako pa pozitivno vpliva na revmo in protin.

Pasijonka je tudi del mešanice za spanje, velja za zdravilno rastlino. Človeka pomiri in po potrebi uspava. Deluje proti krčem in ima blažilne lastnosti, zdravi tudi prebavne motnje, ki so živčnega izvora. Uporabljamo jo pri tesnobi, padavici, nemiru, nespečnosti, živčnem utripanju srca, depresiji in drugih duševnih boleznih. Pomaga pa tudi pri težavah v meni.