Mešanica je bogata z artičoko, črno redkvijo in kurkumo. Artičoka spodbuja prebavo in ima očiščevalni učinek. Črna redkev pozitivno vpliva na prebavo, kurkuma pa jo spodbuja. Mešanico lahko uporabljamo za ureditev prebave, krvnega sladkorja in za samo čiščenje telesa.

Artičoka oz. njene učinkovine v listih spodbujajo izločanje žolča, celijo jetrne celice, povečujejo izločanje urina, kot grenčina pa artičoka spodbuja prebavo. Predpisujejo jo za zdravljenje težav z mehurjem in žolčem ter poškodb jeter zaradi različnih toksinov, alkohola ali zlatenice. Z njo znižujejo tudi previsoko raven holesterola v krvi in zdravijo bolezni ledvic, ki imajo za posledico pojavljanje proteina v urinu. Veljajo tudi kot afrodizijak.

Črna redkev vsebuje veliko kalija, ki vpliva na delovanje ledvic in pospešuje izločanje škodljivih snovi. Vsebnost olj, eteričnih olj in žveplovih spojin v črni redkvi, ima čistilno in protivnetno delovanje. Redkev vsebuje tudi nekaj vitamina C, kalcija, fosforja, železa in natrija in izboljšuje tek, pospešuje prebavo, razkužuje sluznico želodca in črevesja, pomaga pri kašlju, bronhitisu in astmi in pomaga pri odvajanju vode iz telesa.

Kurkuma vsebuje snov imenovano kurkumin, ki deluje kot stimulant za jetra in žolčnik pri izločanju žolce, bilirubina in pa holesterola. Z leti se izločanje teh snovi pri človeku zmanjša, kar posledično zmanjša tudi absorpcijo hranil, ki so topna v maščobah. Kurkuma tudi ščiti jetra proti strupom in kemikalijami, je učinkovita pri zdravljenju virusnega hepatitisa, izboljšuje izločanje zaščitnih snovi v želodcu, ki ščitijo želodčno steno. Zdravilni učinki kurkume so med drugim čiščenje krvi in prebavil, pomaga pri težavah z jetri (izboljša delovanje jeter, tako da jih razstruplja) in žolčnikom in pri hepatitisu.