Po mnenju Svetovne zdravstvene organizacije, je zdravje stanje popolne telesne, duševne in socialne blaginje in ne le odsotnost bolezni. Zdravje telesa se torej začne, ko imamo vse zgoraj naštete vidike v ravnovesju. Pa vendar nas situacije in dogodki v dnevu nemalokrat pripeljejo do stresa, preobremenjenosti in posledično tudi do utrujenosti.

Kako pa si lahko sami pomagamo? Zagotovo se bomo boljše spopadali s težavami in situacijami, v kolikor bomo mirneje in brez stresa sprejemali odločitve in potek dogodkov. Seveda pa včasih to ni možno, zato lahko telesu pomagamo z jemanjem t.i. adaptogenov, torej naravnih snovi, ki pomagajo telesu, da se prilagodi na različne notranje in zunanje okoliščine. Adaptogen pomaga telesu pri obrambnem odzivu na akutne in kronične stresorje, vzpostavlja pa tudi hormonsko ravnovesje. Eden takšnih adaptogenov je zagotovo ginseng, ki blaži odzivanje telesa na travmo in stres.

Pri utrujenosti si prav tako lahko pomagamo z naravno sestavino imenovano guarana. Kofein iz guarane deluje stimulativno na naš centralni živčni sistem, zmanjšuje apetit in duševno, ter telesno utrujenost. Kofein iz guarane se sprošča počasneje kot tisti v kavi in tako njegov učinek traja približno 6 ur.

Guarana je priljubljena tudi zaradi drugih pozitivnih lastnosti, je namreč močni antioksidant, ki pomaga preprečevati, upočasniti ali celo ustaviti številne bolezni. Guarana priporočljiva za ljudi, ki so pod velikim stresom in tiste, ki bi radi iz svojega telesa izkoristili kar največjo produktivnost takrat, ko jo najbolj potrebujete. Izboljša tudi kognitivne funkcije in zmogljivost pri športnikih.

Pomagamo si lahko tudi z ingverjem, saj ob redni uporabi krepi obrambne mehanizme in preprečuje prehlade, prištevajo pa ga med enega izmed najmočnejših rastlinskih antioksidantov. Pomaga pri zgagi, slabi prebavi in bruhanju, ter preprečuje slabost med potovanjem. Med drugim spodbuja krvni obtok, pomaga pri vnetem grlu, sprošča periferno ožilje, krepi izločanje sline, pomaga pri vnetem grlu, ugodno deluje na jetra, zmanjšuje holesterol in ima antiseptične lastnosti.

Mešanica rastlin za energijo predstavlja koktejl vseh treh izbranih rastlinskih izvlečkov. Ginseng zagotavlja odpornost na fizične dražljaje iz okolja, telesu daje energijo in vitalnost, ter ohranja telesno in duševno počutje. Guarana pozitivno vpliva na utrujenost, ingver pa krepi imunski sistem.