Črna redkev je zelenjava gomoljaste oblike, katere se ne poslužujemo dovolj. Navadno je ne dobimo niti v trgovini ali na tržnici, ima pa zelo zdravilne učinke. Tudi starodavna ljudstva, zlasti Kitajci in Egipčani, so jo cenila kot zdravilo za vse potrebe. Sodi v družino križnic, tako kot brokoli, brstični ohrovt, zelje in cvetača. Vsebuje veliko kalija, ki vpliva na delovanje ledvic in pospešuje izločanje škodljivih snovi. Redkev vsebuje tudi nekaj vitamina C, kalcija, fosforja, železa in natrija. Uživati jo je potrebno zmerno, da ne povzroči prebavnih težav.

Črna redkev naj bi pripomogla k:

  • izboljšanju teka
  • pospeševanju prebave
  • razkužitvi sluznice želodca in črevesja
  • pomoč pri rednem iztrebljanju in pri zaprtosti
  • blagodejno delovanje na sluznico dihal in redčenje sluzi
  • pomoč proti kašlju
  • pomoč pri bronhitisu in astmi
  • vpliv na izločanje žolča
  • blagodejnemu delovanju na jetra
  • odvajanju vode iz telesa