Med poplavo različnih soli se znajde tudi sol, ki je roza obarvana. Pa veste kaj ta barva pomeni? Vsi ti roza – rdeči odtenki barve govorijo o vsebnosti mineralov in železa. Temnejša kot je barva, večja vsebnost železa je v soli.

Nastala je pred več kot sto milijoni let, ko se je izsušil ocean in je od njega ostala le sol. Plasti soli so se usedle globoko v zemljo in se v vseh milijonih let pod vplivom različnih dejavnikov spremenile v čisto kristalno snov, ki jo danes poznamo pod imenom himalajska sol.

Himalajska sol naj bi vsebovala 84 hranilnih elementov, med drugim kalcij, natrij, klor, fosfor, žveplo, magnezij, železo, fluor in jod. Minerali v sledeh so tako majhni, da jih celice lahko absorbirajo. Pomaga vzdrževati količine sladkorja v krvi, spodbuja Ph ravnotežje v celicah našega telesa in deluje kot vrelec mladosti, saj upočasnjuje proces staranja. Poleg tega uravnava tudi količino tekočine v našem telesu.

Himalajska sol je priljubljena zaradi vsestranske uporabe, lahko jo zamenjamo za navadno sol v kuhinji in tako prehrano dodatno obogatimo z železom, lahko jo uporabimo kot kopel in tako iz telesa na nežni način odstranimo strupe in kisline. Pri težavah s sinusi, prehladu, vnetju žrela ali mandljev, ter pri slabem zadahu in krvavenju dlesni, pa si pripravimo solno raztopino. Le to lahko tudi zjutraj na tešče popijemo in tako že na vse zgodaj telo pripravimo na nov dan. Sol je primerna tudi kot sredstvo za masažo, piling ali kot sestavina v maski za obraz ali telo, saj tako izboljšamo in zgladimo teksturo kože. S pilingom namreč odstranimo nepotrebne mrtve celice. Himalajska sol blagodejno deluje na kožo, ki bo po njeni uporabi lepša, bolj sijoča, mehkejša, bolj voljna in nežna. Himalajska sol je uporabna tudi v aromaterapiji, ko grobo mleti himalajski soli dodamo še dišeča eterična olja.