Product Description

Pri Purasani so posebej za vas izbrali najbolj okusne in hranilne jagode. Te niso le izjemno okusne, temveč ponujajo tudi mnogo blagodejnih učinkov. Posušene jagode ohranjajo zdrave in aktivne nutriente, saj med sušenjem v večini primerov ostanejo cele.

SESTAVA

Goji jagode (lycium barbarum), ki so na svetovnem tržišču poznane predvsem po bogati vsebnosti antioksidantov in vitaminov C, B1, B2, B6 in E, zaradi bogate hranilne vrednosti pa so dobile ime “sadež vseh sadežev”. Jagode imenujejo tudi rdeči diamanti ali srečne jagode. So eden najbolj kakovostnih naravnih živil, saj vsebujejo 18 aminokislin, od tega 8 esencialnih, številne vitamine (B1,B2,B6,E,C), 21 mineralov (mdr. železo, cink, baker, kalcij, kalij, selen), 8 polisaharidov in 6 monosaharidov, 5 nenasičenih maščobnih kislin ter kar 5 karotenoidov.

Brusnice (vaccinum macrocarpon), ki že res, da zelo majhne, a v sebi nosijo visoke hranilne vrednosti. Niso le izvrsten vir vitamina A in C, bogate so tudi s fitonutrienti, so močan antioksidant in delujejo protivnetno. Prav tako imajo protibakterijske lastnosti za pomoč pri boju proti infekcijam in čirom. V trgovinah jih lahko najdemo v raznih oblikah, tudi v sokovih in marmeladah. Študije pa so pokazale, da jih je najbolje uživati nepredelane.

Bele murve (morus alba) z veliko vitamina C, železa in resveratrola (antioksidant, ki ga najdemo tudi v arašidih in rdečem vinu), pa tudi vrsta drugih vitaminov, mineralov in beljakovin. Ti plodovi so prava zakladnica vitaminov in mineralov (vključno z železom, kalcijem in vitaminom C). Pri pridelavi poskrbijo, da v celoti dozorijo na drevesih, preden jih ročno oberejo. Za ohranitev pomembnih hranil murve sušijo na soncu in niso nikoli izpostavljene visoki vročini.

UPORABA

Mešanico jagod lahko jeste same ali jih primešate kosmičem, jogurtom, skuti, solatam, smutijem, pecivu, … možnosti je veliko.