BREZPLAČNA DOSTAVA ZA VSA NAROČILA DO 31.10.2020.

BREZPLAČNE INFORMACIJE +386 40 173 733.

SPLOŠNO

Ponudnik:

Victus, družba za trgovsko, storitveno, posredniško in svetovalno dejavnost, d.o.o. (v nadaljevanju samo podjetje)
Preradovičeva ulica 22, 2000 Maribor
Matična št.: 2062259
Davčna št.: SI83854886
Zavezanec za DDV: DA
Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Mariboru pod št. vložka 1/12368/00.

Splošni pogoji poslovanja PURASANA spletne trgovine so sestavljeni v skladu z ZAKONOM O VARSTVU POTROšNIKOV (ZVPOT, URADNI LIST RS, šT. 98/2004-UPB2, 126/2007 IN 86/2009), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Upravljalec spletne trgovine PURASANA je podjetje VICTUS D.O.O., Preradovičeva ulica 22, 2000 Maribor.

Ob registraciji v spletni trgovini PURASANA obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter si določi geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, zato vas prosimo, da si le-te preberete. Podjetje VICTUS D.O.O. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini PURASANA.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. VICTUS D.O.O., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

CENE

Cene izdelkov v spletni trgovini PURASANA so izražene v EUR in vsebujejo davek na dodano vrednost. Razen pri izdelkih kjer je poudarjeno, da davek ni vštet v ceno. Cene ne vsebujejo stroškov dostave. Podjetje VICTUS D.O.O. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

AKCIJE IN PONUDBA

Splošna in akcijska ponudba izdelkov ter cene le-teh v spletni trgovini PURASANA veljajo do preklica ali razprodaje zalog. Podjetje VICTUS d.o.o. si pridržuje pravico do umika izdelkov iz ponudbe brez prehodne najave.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje VICTUS D.O.O. se obvezuje varovati podatke o kupcih, ki jih pridobi v spletni trgovini PURASANA  in zbrane podatke uporabljati izključno za izvedbo nakupov. Podatki o kupcih se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in se v nobenem primeru ne bodo posredovali tretjim osebam. Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni trgovini PURASANA  je izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine.

AVTORSKE PRAVICE

Vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine, razen tistih, ki so kot avtorsko proste označene v teh splošnih pogojih ali neposredno ob vsebini oz. elementu.

Fotografije na strani https://purasana.si/ in pripadajočih pod straneh so last podjetja Flinndal Nederland BV in so objavljene z dovoljenjem podjetja.

POGODBA

Sklenjena pogodba med podjetjem in stranko (kupcem) bo shranjena v arhivu poslovnih prostorov podjetja Victus d.o.o. in na strežnikih online poslovnega programa E-računi. Na pisno zahtevo stranke mu to pošljemo po pošti. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Osebne podatke strank (kupcev) hranimo in z njimi ravnamo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vse osebne podatke hranimo v tajnosti in jih ne posredujemo tretjim osebam brez vašega predhodnega pisnega privoljenja. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke hranimo in uporabljamo za namene arhiva, statistike ter neposrednega trženja. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za pošiljanje novic o ponudbi in drugih oglasnih sporočil.

Pri urejanju spletne strani skušamo zagotavljati točnost in ažurnost informacij. Kljub temu pa je kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake v informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko stranki (kupcu) nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na tej spletnih strani.

Pridržujemo si pravico, da vse informacije, ki so vključene ali dosegljive na tej spletni strani kadarkoli, brez predhodnega opozorila spremenimo. Vsebine, objavljene na tej spletni strani, nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno. Prav tako ne odgovarjamo strankam (kupcem) za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi tehničnih težav, oziroma zaradi nezmožnosti dostopa do spletne strani ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo iz spletne strani.

Na tej spletni strani so tudi povezave na druge spletne strani pravnih in fizičnih oseb, za katere ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za vsebino, obliko in ažuriranje teh strani kot tudi ne za njihovo morebitno politiko do obiskovalcev spletnih strani.

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega našega soglasja.

KOMUNIKACIJA

S stranko (kupcem) sme podjetje stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu stranka (kupec) izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo stranke (kupca), da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.

INFORMACIJE ZA PRITOŽBE

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, stranka lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@purasana.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo in sporočilo stranki (kupcu), kako dolgo jo bo obravnavalo ter jo vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje si bo prizadevalo po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med podjetjem in stranko (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru. Podjetje in stranka (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

ODGOVORNOSTI

Podjetje VICTUS D.O.O. se obvezuje, da bodo podatki na strani spletne trgovina PURASANA točni in aktualni. Ne daje pa garancije za točnost informacije ter ne prevzema odgovornosti za napake vsebin na spletni strani PURASANA. Slike izdelkov na strani so lahko simbolične.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Purasana (www.purasana.si) so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.

NAROČILO, NAKUP IN POTRDITEV NAROČILA

Naročilo oddate tako, da izberete želen izdelek. Izdelki se dodajajo v košarico. S klikom na nakupovalni voziček imate možnost, da naročilo pregledate ali greste na blagajno. Preden naročilo potrdite, imate v blagajni možnost spremembe količine izdelkov. Izdelek se lahko tudi popolnoma odstrani iz košarice. S pritiskom na gumb potrdi naročilo, se le to zaključi.

DOBAVA, DOSTAVA IN PREVZEM

Blago dostavlja Pošte Slovenije ali katero drugo distribucijsko podjetje, odvisno od dogovora oz. pogodbenega razmerja s podjetjem VICTUS D.O.O. V primeru, da vas ob času dostave ni, vas bo pošiljka čakala na najbližji pošti.

Poštnina za nakup nad 50,00€ se kupcu ne zaračunava, za nakupe nižje od določene vsote se obračuna znesek 3,50 EUR poštnine in jo krije kupec. Ob tem velja opozoriti, da Pošta Slovenije zaračunava dodatno provizijo na nakazilo odkupnine do 98 € (1,05 €) in nad 98 € (1,07 % vrednosti odkupnine). Ob naročilu izdelka velja dobavni rok 3-4 delovne dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi vas bomo o tem ter o možnostih dobave obvestili.

Predvideni rok dostave izdelkov na zalogi je do 3-4 delovne dni. Dostava poteka po Sloveniji. V kolikor bi želeli dostavo izven Slovenije, se o tem predhodno informirajete na e-mail naslov info@purasana.si. Podjetje VICTUS d.o.o. se obvezuje primerno zapakirati naročene izdelke ter odposlati pravočasno v roku dobave.

V nobenem primeru podjetje VICTUS D.O.O. ni odgovorno za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu.

PLAČILO

Plačilo v spletni trgovini PURASANA je po povzetju ali po predhodnem dogovoru po predračunu.

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira podjetja, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Garancija ne velja v naslednjih primerih:

 • pri nastanku okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela…);
 • pri nastanku okvar zaradi posega osebe, ki ni pooblaščena za popravilo izdelka;
 • pri nastanku okvar nastalih zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno ne spadajo k aparatu;
 • pri nastanku okvar pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka;
 • pri nastanku okvar ali poškodb na izdelku zaradi neupoštevanja navodil o ravnanju z izdelkom.

Garancije ni mogoče uveljavljati za rabljeno opremo in napak zaradi višje sile.

PROSTOVOLJNA GARANCIJA PODJETJA

Podjetje v določenih primerih in po izrednem dogovoru nudi tudi prostovoljno garancijo na določene izdelke. V takšnem primeru bo podjetje v roku petih delovnih dni podalo pozitiven ali negativen odgovor na dopis stranke.

VRAČILO BLAGA

V primeru nezadovoljstva z izdelkom lahko kupec originalno zaprt in nepoškodovan izdelek vrne v 14 dneh od dneva prejema blaga, pri čemer kupec krije strošek vračila.

Seznanitev o stvarni napaki izdelka:

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati da:

Odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, in nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Kadar obiščete katero koli spletno mesto, lahko to shranjuje ali pridobi podatke o vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte svoje osebne storitve za piškotke.

Ti piškotki so nastavljeni s strani naših oglaševalskih partnerjev.

Facebook piškotke uporabljamo za sledenje povezavam z družbenimi mediji.
 • m_pixel_ratio
 • presence
 • sb
 • wd
 • xs
 • fr
 • tr
 • c_user
 • datr

Zavrni
Sprejmi izbrane piškotke