KAKAV – HRANA BOGOV

Kaj narediti v mrzlih in turobnih dneh, ko se sonce vztrajno skriva za oblaki?

Spiti skodelico toplega kakava s kokosovim sladkorjem.

Kakav pogreje telo in duha, saj je odličen vir »HORMONA SREČE«. Vsebuje serotonin in dopamin, ki sproščata endorfine, ti pa zagotavljajo občutek ugodja ter dobrega počutja.

Blagodejne in zdravilne učinke kakava so poznali že Maji in Azteki. Kakavovec je bil zanje sveto drevo. Njegovo darilo, tj. kakav. so poimenovali »hrana bogov«.

Zaradi bogastva antioksidantov, vitaminov in mineralov, ki jih premore malo kakavov zrno, bo ob rednem uživanju presnega kakava vaše telo pomlajeno in polno pozitivne energije.

Majhen temnorjav čudež narave pomaga uravnavati metabolizem, zato se zna zgoditi, da bo vaša tehtnica pokazala kakšen kilogram manj, imunski sistem in splošno počutje pa bosta izboljšana.

Priporočamo vam presni kakav, saj ima 400 odstotkov več antioksidantov kot kakav, ki se pridobiva na klasičen način.

Pri pridobivanju presnega kakava pazijo, da temperature ne presežejo 49 °C. V procesu stiskanja se izloči kakavovo maslo. Suhe sestavine, ki ostanejo po stiskanju, pa nato zmeljejo s hladnim postopkom in tako pridobijo presni kakav v prahu, ki je lahko prebavljiv in omogoča enostavno vsrkavanje antioksidantov.

Najbolje je, da se sami prepričate, kako »zapeljivo« okusen in hkrati hranljiv dodatek k zdravi in uravnoteženi prehrani je presni kakav.

Za vas smo pripravili poseben recept KAKAV Z MANDLJEVIM MLEKOM

Potrebujemo

2 žlički presnega kakava

2 dl mandljevega mleka

žlička kokosovega sladkorja

ščep himalajske soli

po želji: cimet

Priprava

Kakav, kokosov sladkor, himalajsko sol in cimet vsujemo v skodelico in vse skupaj prelijemo s toplim mandljevim mlekom. Dobro premešamo. Zraven skodelice toplega napitka lahko ponudimo pregrešno dobre vanilijeve rogljičke.