KOKOSOV SLADKI GREH

Spremenite peko in sladkanje v svojih »zdravih« 5 minut, zamenjajte beli sladkor s kokosovim.

Svetlo rjav sladkor kokosovih cvetov ima kremasto kokosovo sladkobo in čudovit okus, ki rahlo spominja na karamelo. Od drugih sladkorjev se loči potem, da ima nizek glikemični indeks (GI 35), kar pomeni, da ima minimalen vpliv na nihanje krvnega sladkorja. Odlikujejo ga blagodejni učinki na telo, saj je bogat z vitaminom C, kalijem, kalcijem, magnezijem, bakrom in vitaminom B1.

Vitamin C naše telo ne more proizvajati samo, zato ga je treba pridobiti s pravilno izbiro hrane. Magnezij prispeva k ravnotežju elektrolitov, preprečuje mišične krče, utrujenost in razdraženost. Kalcij v sladkorju pripomore k sproščanju energije pri presnovi, prispeva k delovanju mišic in prenosu živčnih impulzov. V svojo prehrano ga lahko vključijo diabetiki tipa II, ljudje s prekomerno telesno težo, ljudje, ki so se odločili za bolj uravnotežen način prehranjevanja. Kljub temu, da velja za enega najbolj naravnih sladil, ga uporabljajte v zmernih količinah.

A to še ni vse! S kokosovim sladkorjem se lahko »posladkate« tudi v kopalnici. Iz njega si lahko pripravite nežen, omamno dišeč naravni piling za telo in razvajate svoje čute kar pod tušem.

Potrebujemo

½ skodelice kokosovega olja

½ skodelice kokosovega sladkorja

1 čajno žličko vanilije v prahu

Postopek

Vse sestavine dobro premešamo med sabo in z dobljeno maso zmasiramo celo telo. Začnemo pri stopalih in s krožnimi gibi potujemo navzgor po telesu.

Po končani masaži preostanek pilinga preprosto speremo s toplo vodo. S kože bodo tako odstranjene odmrle celice, zaradi česar bo koža mehka in dišeča.