MACA

Maca, znana tudi kot perujski ginseng, postaja vse bolj priljubljena. Maca prinaša veliko koristi. Najbolj znan je pozitiven učinek na libido. Ampak maca je dobra še za več stvari. Preberite vse o prednostih mace in o tem, kako prepoznati maco najboljše kakovosti.

Kaj je maca?

Maca je rastlina, znana kot korenasta zelenjava. Je zelnata rastlina, ki raste v Andih v Peruju. To dvoletno rastlino imenujemo tudi perujski ginseng. Maco včasih imenujejo tudi njeno latinsko ime: Lepidium meyenii.

Od kod prihaja maca?

Maca prihaja iz Peruja. Raste v Andih in je zato izpostavljena veliko sončne svetlobe in izjemno mrzlim vremenskim razmeram. Zato je zelo močna rastlina. Maco v Peruju gojijo in jedo že več kot 2000 let. Inki so verjeli, da bojevnikom daje energijo in moč. Pomembna hranila lahko najdemo v korenu te rastline. Zato se korenina mace uporablja za uživanje in kot dodatek.

Katere vrste mace obstajajo?

Mnogi ljudje ne vedo, da obstajajo tri različne vrste mace; rumena, rdeča in črna maca. Najbolj znana in razširjena maca je rumena maca. Če ni ničesar o barvi mace, lahko domnevate, da je rumena maca.

Kakšne so prednosti mace?

Rumena maca je najbolj znana maca, kar jih obstaja. Ko iščete maco, imate veliko možnosti, da boste naleteli na rumeno maco. Purasana Maca v prahu in Maca tablete so prav tako narejene iz rumene mace. Rumena maca vsebuje skoraj vse esencialne aminokisline in veliko količino vitaminov, kot so vitamini A, B1, B2, B3 in vitamin C. Prav tako je bogata z minerali železom, magnezijem, cinkom in kalcijem. Maca je primerna za moške in ženske.

Prednosti mace

  • Maca za dodatno energijo

Maca naravno vsebuje veliko kalcija in železa. Kalcij prispeva k oskrbi naših telesnih celic z energijo. Železo je potrebno tudi za proizvodnjo energije v naših celicah. Maca tako prispeva k dodatni energiji.

  • Maca za moško plodnost

Opravljena je bila manjša študija 20 moških, starih od 20 do 40 let. Število semenčic se je povečalo v skupini, ki je uživala maco. V skupini, ki je uporabljala placebo, ni bilo tako.

  • Maca za plodnost žensk

Maca pozitivno vpliva na hormonsko ravnovesje moških in žensk. Pri ženskah to pomeni boljše ravnovesje med estrogenom in progesteronom. Poleg tega lahko mace pozitivno vpliva na zorenje foliklov in nastajanje endometrija. Vendar o tem še ni bilo opravljenih znanstvenih raziskav.

  • Maca za hormonsko ravnovesje

Maca je adaptogen. Adaptogen je naravna snov, ki spodbuja telo k izboljšanju hormonskega ravnovesja tako pri moških kot pri ženskah. Med menopavzo hormoni estrogen in testosteron precej nihajo. Morate se soočiti s simptomi menopavze. Maca torej lahko ženskam pomaga pri lajšanju simptomov menopavze.

  • Maca za libido

Maca pozitivno vpliva na libido tako moških kot žensk. Vsebuje različne snovi, ki vplivajo na nevrotransmiterje, ki med drugim določajo spolno delovanje pri moških in ženskah.

Kakšno obliko mace je najbolje uporabiti?

Maco najdemo predvsem v obliki prahu (kot superhrana) ali v obliki tablet. Oba izdelka vsebujeta prah korenine mace. V kateri obliki boste Maco najbolje uporabili, je torej odvisno od vas. Če vam je težko obdelati prašek v posodah, je bolj priročno, da se odločite za tablete.

  • Purasana Maca tablete

Prehransko dopolnilo Purasana Maca je veganska tableta in vsebuje 300 mg mace v prahu. Vsebuje prah korenine Lepedium meyenni. Priporočena dnevna količina: največ 6 kapsul na dan.

Purasana Maca surovi prah je tako kot prehransko dopolnilo maca iz Lepidium meyenii. Za pridobitev prahu se korenina najprej posuši na soncu in nato zmelje. Sušenje prahu na naraven način poskrbi za ohranitev vseh vitaminov in mineralov.

close

Naroči se na e-novičke in bodi na tekočem z vsemi ugodnostmi in novicami.